Abordarea integrată a patologiei oncologice – provocări și soluții

O regulă ce caracterizează sistemul medical actual este că, odată cu schimbarea guverne...

(P) Mecanisme de reglementare pentru autorizarea prioritară a medicamentelor inovatoarea, fără alternativă terapeutică

Agenția Europeana a Medicamentului - European Medicines Agency (EMA) face toate demersu...

Anatomia patologică, punct de pornire în tratamentul oncologic

Eforturile terapeutice împotriva cancerului pot fi comparate cu un teatru de război, în...

Inovația în chirurgia oncologică – trecerea de la operații clasice la telechirurgie

Ce presupune racordarea României la progres, tehnologie înaltă și la performanț...

Promovarea politicilor de sănătate, cu accent pe prevenție, trebuie să constituie prioritatea oricărui sistem de sănătate

Un sistem de sănătate eficient este un sistem în care profilaxia și educația pentru s...

Ministerul Sănătății a aprobat reglementări privind tratarea pacienților cu arsuri grave

Ministerul Sănătății a aprobat reglementări privind tratarea pacienților cu arsuri grave
Share pe Facebook

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a aprobat ordinul care prevede modul de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu arsuri grave, în cadrul programului de acțiuni prioritare care asigură fondurile necesare pentru cazurile de mari arși, informează un comunicat de presă.

Conform ordinului aprobat, acțiunile prioritare sunt elaborate, derulate și finanțate de către Minister și se implementează prin unități sanitare care au în structură secții/compartimente de arsuri cu expertiză în domeniu.

„Programul AP-Arsuri asigură acoperirea costurilor tratamentului urgențelor majore ale pacienților cu arsuri grave, care sunt de regulă costisitoare și nu pot fi acoperite din finanțarea unităților sanitare în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări. Ordinul prevede reguli clare pentru derularea acestui program, pentru care sunt prevăzute fonduri în cadrul bugetar de anul viitor”, a declarat prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.

Pentru perioada 2017-2019, va fi constituit un colectiv de lucru format din specialiști în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, a cărui componență va fi aprobată prin ordin de ministru, pe baza propunerilor înaintate de către Comisia de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătății, se mai arată în comunicat.

Potrivit documentului, la nivelul spitalelor, derularea și monitorizarea programului se va realiza de către un coordonator local desemnat de managerul unității sanitare, care poate fi șeful de secție sau un alt medic din cadrul structurii care derulează acțiunea.

Finanțarea din bugetul Ministerului Sănătății se va face lunar, pe baza cererilor fundamentate de coordonatorii locali ai unităților sanitare incluse program, arată reprezentanții instituției.

Ministerul Sănătății menționează că sumele alocate programului sunt cuprinse în bugetele de venituri și cheltuieli ale direcțiilor de sănătate publică si ale unităților sanitare și se utilizează numai potrivit destinațiilor stabilite.

Sunt considerați pacienți critici, pacienții cu arsuri de gradul 2 pe o suprafață mai mare de 10%, arsuri la față, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulații mari, arsurile de grad 3 indiferent de suprafață, arsurile electrice, arsurile chimice, arsurile cu suspiciune de leziuni ale căilor inhalatorii, cele asociate cu traumatisme concomitente, precum și cele suferite de pacienți cu risc (batrani,diabetici,cardiaci,etc.).
 

EDITORIALE

linie_analize

BREAKING NEWS în sănătate

BREAKING NEWS în sănătate

Crize, reclamații, arestări, scandaluri, înregistrări cu camera ascunsă, furtună pe Facebook. Din când în când, o premieră medicală ...

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitorului sau al telefonului mobil. O Românie medicală dincolo de...RECOMANDĂRILE REDACŢIEI

linie_interviuri

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de către ...

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Anul acesta a venit cu schimbări la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), modificări ce ar putea uşura sau îngreu...

Boala secolului trecut

Boala secolului trecut

Nu s-a scurs, încă, un sfert din acest secol și sunt mari șanse ca despr...

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi ultimile noutăți despre revistă.

 
banner SPG

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitoru...