Sănătatea românească, o problemă de prioritate

Sistemul de sănătate românesc este caracterizat de deficiențe la numeroase capitol...

Dezvoltarea sectorului de îngrijiri paliative în România, un pas spre normalitate

În lanțul complex al abordării pacientului oncologic și nu numai, de la diagnostic ...

Planul Național Multianual Integrat de Control al Cancerului - contextul intern vs experiența internațională în implementarea de măsuri de control al cancerului

Implementarea și dezvoltarea de strategii de control al cancerului se înscriu între ...

Reforma sistemului de sănătate românesc, între lipsa unei viziuni și lipsa finanțării

De cele mai multe ori, problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din Rom...

Relația medic – sistem medical. Cantitate versus calitate

Medicina a fost inventată de către oameni, pentru oameni ...

Dr. Nicolae Fotin, ANMDM: ,,Pacienții și publicul larg nu trebuie să achiziționeze medicamente de pe Internet, deoarece există un risc major ca produsul să fie falsificat”

Dr. Nicolae Fotin, ANMDM: ,,Pacienții și publicul larg nu trebuie să achiziționeze medicamente de pe Internet, deoarece există un risc major ca produsul să fie falsificat”
Share pe Facebook

Miercuri, 07 iunie 2017, se lansează primul Raport de Monitorizare privind Comerțul Online cu Medicamente din Surse Necontrolate în România, în cadrul conferinței: „Piața neagră a medicamentelor și criza din piața pharma”. Raportul a analizat în perioada ianuarie 2016 – martie 2017 platformele online care comercializau medicamente incluse în ultimii cinci ani în programele naționale de oncologie și de boli rare, precum și produse aflate pe lista de discontinuități a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, respectiv vaccinuri din Programul Național de Vaccinare.

,,Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) recomandă tuturor persoanelor care suferă de o afecțiune și necesită un tratament să se adreseze unui profesionist în domeniul sănătății și să cumpere medicamente numai din unități autorizate.
ANMDM a avertizat în nenumarate rânduri pacienții, publicul larg, să nu achiziționeze medicamente de pe Internet, deoarece există un risc major de a se cumpăra un produs falsificat, despre care nu știi ce este și de unde provine, sau dacă prezintă siguranță pentru administrare. Doza ar putea fi prea mare sau prea mică, sau produsul ar putea fi contaminat. Mesajul nostru către pacienți, referitor la acest aspect, mesaj care dorim să fie corect înțeles și însușit, este acela că medicamentele pentru care o autoritate națională competentă în acest domeniu (inclusiv ANMDM) a emis o autorizație de punere pe piață corespund unor standarde riguroase de calitate, eficacitate și siguranță. În cazul unui medicament falsificat, riscul nu este numai de ineficacitate terapeutică, ci şi de posibile efecte nocive asupra sănătății.

De aceea, este extrem de important ca medicamentele să fie achiziționate numai din lanțul autorizat de distribuție, din farmacia de circuit deschis și farmacia de spital.
Lansarea Primului Raport asupra comerțului online de medicamente din surse neautorizate este un pas foarte important! Reprezintă un eveniment care sperăm să constituie o bază de plecare pentru dezbateri menite să identifice soluții de îmbunătățire a cadrului legislativ actual și acțiuni concrete care trebuie întreprinse pentru combaterea acestui fenomen cu extindere globală: falsificarea medicamentelor.

Este deja un lucru bine cunoscut că obiectivul principal al activității ANMDM este promovarea și protejarea sănătății publice. În acest sens trebuie evidențiate susținerea și interesul Agenției pentru acest eveniment expert în zona monitorizărilor care au legătură cu domeniul sănătății.
În contextul în care azi, internetul poate părea o soluție rapidă, la îndemână, pentru a procura chiar și medicamente, este într-adevăr nevoie de campanii de informare cu privire la implicațiile pe care medicamentele cumpărate din surse neautorizate, le pot avea asupra sănatății”
, a declarat dr. Nicolae Fotin, președintelele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Mai multe informații despre eveniment puteți afla accesând următorul link: www.mediakompass.ro/events/
 

Woerwag pharma

EDITORIALE

linie_analize

BREAKING NEWS în sănătate

BREAKING NEWS în sănătate

Crize, reclamații, arestări, scandaluri, înregistrări cu camera ascunsă, furtună pe Facebook. Din când în când, o premieră...

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitorului sau al telefonului mobil. O Românie medicală dinco...RECOMANDĂRILE REDACŢIEI

linie_interviuri

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de c...

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Anul acesta a venit cu schimbări la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), modificări ce ar putea uşura sau...

Boala secolului trecut

Boala secolului trecut

Nu s-a scurs, încă, un sfert din acest secol și sunt mari șanse ca d...

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi ultimile noutăți despre revistă.

 
Hipertensiune-arteriala.ro banner SPG

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monit...