Anatomia patologică, punct de pornire în tratamentul oncologic

Eforturile terapeutice împotriva cancerului pot fi comparate cu un teatru de război, în...

Sistemul de sănătate românesc, dincolo de dimensiunea materială

Calitatea sistemului sanitar este strâns legată de calitatea umană a personal...

Reforma sistemului de sănătate românesc, între lipsa unei viziuni și lipsa finanțării

De cele mai multe ori, problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din Români...

Studiile clinice în oncologie – oportunități ratate în România prin aprobări întârziate și lipsă de personal

Studiile clinice sunt încercări în dezvoltarea unui medicament. La ora actuală medicame...

Raportul direct proporțional între un sistem de sănătate ,,sănătos” și profesioniști

Nevoia de sănătate a populației, baza reformei sistemului sanitar românesc

Prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii: „Ministerul Sănătăţii accesează fonduri europene pentru depistarea precoce a diabetului, în valoare de 10 milioane de euro, pentru gravide şi copii”

Prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii: „Ministerul Sănătăţii accesează fonduri europene pentru depistarea precoce a diabetului, în valoare de 10 milioane de euro, pentru gravide şi copii”
Share pe Facebook

Prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, care aduce în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei, că se depun eforturi în vederea asigurării unui management eficient al diabetului zaharat, cu precădere pentru femeile însărcinate şi copii, toate acestea fiind prevăzute în programul de guvernare.


„Ministerul Sănătăţii accesează fonduri europene pentru depistarea precoce a diabetului, în valoare de 10 milioane de euro, pentru gravide şi copii. De asemenea, dorim să operaţionalizăm registrele de diabet, care funcţionează neorganizat în România. (…) Am crescut numărul de locuri la rezidenţiat pentru specialitatea de diabet. Pe de altă parte, împreună cu ce doi preşedinţi ai Comisiilor de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, am introdus serviciul de telemedicină. Aşa cum ştiţi, există un program de tele medicina, accesat din fonduri europene, care nu a fost pus în funcţiune. Operaţionăm acest program de telemedicină. Săptămâna viitoare, doamna secretar de stat Pop, a convocat Comisia de Sănătate tocmai pentru a discuta acest aspect. (…) Ne dorim să găsim o rezolvare pentru aceste probleme. Ceea ce v-am spus până acum dovedeşte faptul că Ministerul este implicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Florian Bodog.


Ministrul de resort a subliniat şi importanţa prevenţiei şi a adus în discuţie Legea Sănătăţii, care va cuprinde şi un capitol dedicat prevenţiei. În acelaşi timp a făcut apel la specialişti şi asociaţiile de pacienţi să fie mult mai aproape de pacienţi.


„Suntem preocupaţi de prevenţie. În noua Lege a Sănătăţii lucrăm la un capitol de prevenţie, care să permită finanţarea domeniului. Vreau să vă asigur că avem o comunicare foarte bună cu comisiile de specialitate. (…) Fac apel, totodată, la asociaţiile de pacienţi şi specialişti să aibă o legătură mai strânsă cu medicii de familie. Cred că este foarte important ca medicii de familie să îşi câştige locul pe care îl merită în viaţa pacienţilor”, a mai punctat prof. univ. dr. Florian Bodog.


Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group

EDITORIALE

linie_analize

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de cătr...

Breaking News-uri încă din anii 90: cine le-a văzut, auzit, ce s-a schimbat?!

Breaking News-uri
încă din anii 90:
cine le-a văzut, auzit,
ce s-a schimbat?!

O scurtă incursiune în evenimentele care au dat breaking news-uri în sănătatea românească

După 1989, pri...RECOMANDĂRILE REDACŢIEI

linie_interviuri

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de către ...

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Anul acesta a venit cu schimbări la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), modificări ce ar putea uşura sau îngreu...

Boala secolului trecut

Boala secolului trecut

Nu s-a scurs, încă, un sfert din acest secol și sunt mari șanse ca despr...

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi ultimile noutăți despre revistă.

 
banner SPG

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitoru...