Caz mai puțin obișnuit pe masa de operație: Cum au reușit echipele medicale ale SCJU Cluj să salveze un pacient în stare gravă

Un pacient în vârstă de 37 de ani din Oradea a fost la un pas de tragedie: s-a prezentat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unde reclama că suferea de amigdalită însă inflamația s-ar fi extins și a cauzat mai apoi o infecție gravă, care a cuprins întreg organismul.

Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața bărbatului, acesta fiind externat chiar astăzi.

Cazul orădeanului, mai puțin obișnuit

Reprezentanții SCJU Cluj-Napoca relatează pe pagina de facebook a instituției : „Pentru Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). În plus, bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună alături de medicul curant asist. univ. dr. David Andraș, medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți. Pentru a-i oferi o șansă în plus lui Tudor, medicii spitalului au apelat și la experiența specialiștilor din alte unități spitalicești din țară și străinătate (Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles).

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 de intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite cantități foarte mari de sânge pentru transfuzii, plasmă și piele. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Efortul celor implicați în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată astăzi, 31 martie, odată cu externarea lui Tudor, vindecat complet”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.