1.153 de cazuri de viroze în județul Arad, în numai o săptămână

Sezonul virozelor a început cu un val de îmbolnăviri în județul Arad. 1.153 de cazuri au fost înregistrate în prima săptămână din octombrie, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad, citați de Agerpres. Prin comparație, în aceeași perioadă a anului trecut au fost diagnosticate 786 de cazuri.

Potrivit DSP Arad, majoritatea îmbolnăvirilor de acum au fost înregistrate la copii cu vârste de până în 14 ani.  În total, 34 de bolnavi, aproape toţi copii, au fost internaţi, în timp ce restul au primit tratament la domiciliu.

În ceea ce privește pneumoniile, în prima săptămână din octombrie au fost înregistrate 170 de cazuri (dintre care 28 au necesitat internare). În aceeași perioadă a anului trecut a fost vorba despre 160 de cazuri.

Potrivit aceleiași surse, în județ nu au fost înregistrate deocmadată cazuri de gripă. Anul acesta, DSP Arad a solicitat Ministerului Sănătăţii 27.424 doze de vaccin gripal pentru sezonul rece, cu peste 50% mai multe decât în 2018,  însă judeţului i-au fost repartizate 19.470 de doze. Primele 650 au fost administrate deja  angajaţilor din sistemul medical.

În sezonul gripal trecut, nouă oameni au murit în județul Arad din cauza complicațiilor cauzate de virus. Toți erau nevaccinați.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.