1.212 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, la nivel național. 1.067 sunt ocupate

La nivel național există un număr de 1.212 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar 1.067 dintre acestea sunt ocupate la nivelul întregii țări, potrivit datelor existente miercuri în aplicația alerte.ms.

Potrivit aceleiași surse, în București sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt trei paturi libere la acest moment.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Argeș – 2
Bihor – 1
Botoșani – 3
București – 3
Covasna – 1
Dolj – 4
Iași – 1
Mehedinți – 1
Sibiu – 3
Suceava – 2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.