1.725.000 de lei pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Horezu

Comisia Ministerului Sănătății a aprobat 1.725.000 de lei pentru achiziția de aparatură medicală pentru unitatea sanitară la Spitalul Orășenesc Horezu, a anunțat ministrul Sorina Pintea în cursul unei vizite la unitatea sanitară.

Din fondurile alocate se vor achiziționa ecograf Dopller,  analizoare, aparat roengen, sistem videoscopie.

„Spitalul din Horezu este una dintre unitățile sanitare pentru care nu am primit reclamații nici pentru condițiile igienico-sanitare și nici pentru calitatea actului medical. Vizitez unitățile sanitare pentru care ministerul alocă finanțare pentru că vreau să fiu convinsă că există resursele necesare, inclusiv resursa umană pentru ca aparatura medicală să  fie utilizată pentru pacienți nu să rămână pe culoare. La Horezu am aprobat toată suma solicitată  de către unitatea sanitară pentru achiziția de aparatură medicală”, a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății s-a întâlnit și cu cadrele medicale din unitatea sanitară cu care a discutat despre asigurarea asistenței medicale si a accesului la medicamente a pacienților din zonă.

Spitalul Orășenesc Horezu este a doua unitate sanitară ca mărime din județul Valcea, după spitalul județean, are în structură 160 de paturi și deservește aproximativ 70.000 de persoane din zonă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.