10 zile de carantină pentru copiii care au fost plecați în străinătate și se întorc în România

Prof. dr. Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătatea Publică a declarat că în momentul în care o familie cu copii călătorește în străinătate, la întoarcerea în România copiii vor fi nevoiți să intre în carantină timp de 10 zile chiar dacă părinții au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19.

”Totul variază în funcție de situația epidemiologică din țările în care călătoresc familiile cu copii. Dacă o familie călătorește cu un copil într-o țară cu o incidență ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România copilul prezintă riscul de a răspândi boala, este un vector și de aceea el trebuie ținut în carantină timp de 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul. (…) Această regulă se aplică doar în situația în care există persoane nevaccinate. În cazul copiilor știm că, deocamdată, ei nu sunt vaccinați”, a declarat prof. dr. Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătatea Publică în cadrul conferinței de presă de marți pe tema situației vaccinărilor anti-COVID-19.

Întrebat dacă decizia luată de România în ceea ce privește exceptarea de la carantinare a persoanelor vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 și care au trecut de 10 zile de la data administrării ultimei doze ar putea deveni o regulă la nivelul tuturor țărilor member UE, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu a menționat că au existat o serie de discuții în acest sens, dar încă nu s-a luat o decizie și se așteaptă să se vadă cum vor evolua analizele la nivel european.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.