Federația “Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) „invită” angajații din Sănătate, „pe toți cei care consideră oferta guvernului ca fiind insuficientă (creșterea veniturilor salariale cu cca. 13,5%)” , să participe la manifestațiile naționale pe care le va desfășura pe data de 11 martie, de Ziua personalului medical.
Programul manifestațiilor de protest este anunțat de liderii sindicali:
„- Începem în Piața Victoriei la ora 11:00. În fața Guvernului desfășurăm primul miting al sănătății între orele 11.00 – 12:00, solicitând acordarea drepturilor cuvenite și respectarea demnității profesioniștilor din sănătate.
– Continuăm cu prima parte a marșului sănătății pe Calea Victoriei până în Piața Revoluției, între orele 12.00 – 12.30, pentru a semnaliza public nemulțumirea noastră.
– Ne oprim pentru un miting la cele două ministere, Muncii și Sănătății, între orele 12.30 – 13.00, cărora le cerem să-și îndeplinească obligațiile asumate și acordarea tuturor drepturilor solicitate.
– Continuăm a doua parte a marșului sănătății între orele 13.30 – 14.30 către Piața Constituției, amintind tuturor cetățenilor că am fost și suntem în continuare la datorie, pentru a le apăra sănătatea și viața, meritând formele de recunoaștere corespunzătoare pentru asta.
– Încheiem acțiunile de proteste cu un alt miting în fața Parlamentului, între orele 14.30 – 15.30, solicitând parlamentarilor onorarea obligațiilor privitoare la adoptarea noii legi a salarizări, în forma negociată, și modificarea OUG 115/2023 astfel încât să fie acordate toate drepturile prevăzute în actuala lege a salarizării” – informează FSSR.
„Vă așteptăm să fiți solidari pe toți cei care sunteți de acord cu:
– respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflația, continuă cu solicitarea unei creșteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora);
– necesitatea unei distribuții echitabile a creșterilor salariale, care să includă creșterea proporțională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc.,
– recunoașterea sacrificiului personal și al vieții de familie pe care-l fac angajații lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale” – mai precizează reprezentanții Federației.
Post Views: 151