ANMCS modifică însemnele pe care trebuie să le afișeze spitalele în curs de acreditare

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a modificat însemnele pe care trebuie să le afișeze spitalele aflate în curs de acreditare. Astfel, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, sub sigla ANMCS și a textului ”unitate aflată în PROCES DE ACREDITARE”, va trebui scris ”CICLUL al II-lea”.

 

 

În cazul unităților acreditare, însemnul rămâne la fel.

 

 

Ce înseamnă procesul de acreditare al spitalelor

 

Acreditarea confirmă că o unitate dispune de resursele și de competențele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialitățile pe care le are în structură, respectând siguranța pacientului și a angajaților săi.  Prin acreditare, se validează conformitatea caracteristicilor serviciilor de sănătate, efectuate de către unitățile sanitare, ceea ce înseamnă că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă acestea.

Obiectivul afișării statusului acreditării este acela de a crea cadrul legislativ necesar pentru ca pacienții și populația să fie informați cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate acordate de către unitățile sanitare, atât de către cele publice, cât și de cele private.

Categoriile în care pot fi încadrate spitalele sunt următoarele:

  • Categoria I (Acreditat)
  • Categoria a II-a (Acreditat cu recomandări)
  • Categoria a III-a (Acreditat cu rezerve)
  • Categoria a IV-a (Acreditat cu încredere redusă)
  • Categoria a V-a (Decizie de prelungire a procesului de acreditare)
  • Categoria a VI-a (Neacreditat)

 

Unde se afișează însemnele privind acreditarea

 

Potrivit ordinului,  însemnele și informațiile trebuie afișate atât la intrarea în incinta unității sanitare, cât și prin intermendiul paginii de internet și a corespondenței unității sanitare. Într-un interviu pentru Ro Health Review, Andrei-Cosmin David, directorul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor din cadrul ANMCS a vorbit pe larg depre ce se dorește prin introducerea acestei măsuri, dar și despre limitările ordinului. Interviul complet îl găsiți aici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.