Încă 118 morți de coronavirus în China și aproape 900 de cazuri noi de persoane infectate

Epidemia de coronavirus nou a ucis încă 118 persoane în China continentală, în special în provincia Hubei, ceea ce a crescut la 2.236 numărul total al deceselor la nivel naţional, au anunţat vineri autorităţile sanitare, citate de AFP.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat 889 de cazuri noi de contaminare confirmate în 24 de ore în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao).

Peste 75.000 de persoane au fost confirmate cu Covid-19 în China şi alte câteva sute în zone din peste 25 de ţări.

Aproape toate noile decese din China au fost înregistrate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, majoritatea fiind în capitala sa, Wuhan, metropola unde virusul a apărut pentru prima dată, în luna decembrie.

Comisia de Sănătate din Hubei a raportat anterior în aceeaşi zi în cadrul bilanţului zilnic 115 decese suplimentare în ultimele 24 de ore şi 411 cazuri noi de contaminare în provincie, dintre care 319 în Wuhan, potrivit Agerpres.

Astfel, peste jumătate din noile cazuri de contaminare cu coronavirus au fost înregistrate în alte provincii chineze, ceea ce amplifică temerile privind posibila răspândire a virusului la nivel naţional, în ciuda restricţiilor de trafic drastice şi a măsurilor de carantină adoptate în numeroase oraşe.

China a anunţat joi schimbări în criteriile de diagnostic pentru pacienţii cu noul coronavirus. Anterior, cazurile suspecte care prezentau simptome de pneumonie în urma radiografiilor, dar în cazul cărora testele pentru trăsăturile genetice ale coronavirusului nu erau pozitive, erau considerate cazuri confirmate. Aceasta este cea de-a doua revizuire a criteriilor în doar opt zile, o decizie care ar putea afecta statisticile şi complica monitorizarea răspândirii bolii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.