124 de milioane de euro pentru 38 de proiecte inovative – Consiliul European al Inovației

Un program pilot al Consiliului European al Inovației (EIC) va finanța 38 de proiecte inovative, din sfera tehnologiilor noi, serviciilor și produselor novatoare. În total, proiectele selecționate vor primi finanțări în valoare de 124 de milioane de euro în cadrul programului pilot FET Open, care se desfășoară sub egida programului pentru cercetare și inovație al Uniunii Europene – Horizon 2020.

Programul FET Open acordă finanțări proiectelor inovative, interdisciplinare și susține oameni de știință, cercetători și antreprenori din toate domeniile de activitate, ale căror viziune și creativitate vor schimba felul în care ne imaginăm viitorul. Granturile au fost acordate proiectelor colaborative, transfrontaliere, care reunesc cel puțin trei instituții, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană .

În domeniul medicinei și al sănătății publice, proiectele care au obținut finanțări în prima etapă a programul EIC includ: un scanner care detectează cancerul cu ajutorul tehnologiei cuantice (CANCER SCAN – a primit finanțare de aproape 4 milioane de euro din partea EIC); un proiect care folosește nanotehnologia în boala cardiovasculară (LION-HEARTED – a primit aproape 3 milioane de euro); folosirea suporturilor inovatoare realizate prin nanoinginerie în încercarea de a repara leziunile măduvei spinării (NeuroStimSpinal – a primit finanțări de 3,5 milioane de euro); un medicament inovator capabil să eradicheze simultan mai multe specii virale din sistemul nervos central al persoanelor infectate (proiectul NOVIRUSES2BRAIN – a primit finanțări de 4,2 milioane de euro); un mecanism care detectează biomarkerii bolii Alzheimer în plasmă (SensApp – a primit 3,3 milioane de euro) și un proiect care vizează diagnosticul și terapia patologiilor neurologice prin nanointerfețe controlabile extern (GLADIATOR – a primit 6 milioane de euro în finanțări).

În cadrul primei runde de finanțări, FET Open a primit 375 de propuneri de proiecte. În perioada 2018-2020, programul va oferi finanțări în valoare totală de 2,7 miliarde de euro. Următorul termen-limită pentru aplicanți este 24 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.