150 de medicamente noi în Canamed

Combinații antibiotice

Un proiect de ordin ce vizează aducerea la zi a Catalogului naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, a preţurilor de referinţă generice și a prețurilor de referință inovative (Canamed) a fost pus în dezbatere publică la data de 14 decembrie de Ministerul Sănătății.

Proiectul de act normativ vizează modificarea și completarea Anexelor nr. 1 și 2 din Canamed. Astfel, Anexa 1 se va modifica prin introducerea de 150 de medicamente noi cu prețurile aferente. La rândul său, Anexa 2 se va modifica prin introducerea prețurilor de referință pentru 14 medicamente generice noi, ca urmare a aprobării prețurilor pentru medicamente generice în perioada mai-august 2018.

Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise timp de zece zile de la introducerea proiectului de act normativ în transparență decizională. Potrivit prevederilor art. 21 alin. (1) din Ordinul ministrului sănătății nr. 368/2017, „Canamed este adus la zi prin includerea, modificarea sau excluderea prețurilor anual sau ori de câte ori este nevoie, în temeiul prezentelor norme”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.