16 medici rezidenţi, premiaţi în cadrul celei de a XI-a ediţii a Conferinţei Medicilor Rezidenţi Pneumologi

Un număr de 16 medici rezidenţi pneumologi au fost premiaţi, sâmbătă, de către reprezentanţii Societăţii Române de Pneumologie, pentru comunicarea orală susţinută în cadrul celei de a XI-a ediţii a Conferinţei Medicilor Rezidenţi Pneumologi.

Ediția de anul acesta a Conferinței Medicilor Rezidenți Pneumologi a avut loc în perioada 17-18 decembrie, în format hibrid, desfăşurându-se atât fizic, la Sibiu, cât şi online.

În cadrul evenimentului, comitetul științific al manifestării a selecţionat cele mai interesante lucrări înscrise, în cadrul cărora au fost prezentate cazuri clinice și studii.

Astfel, premiile acordate pentru comunicarea orală susţinută în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Conferinţei Medicilor Rezidenţi Pneumologi au mers către:

Premiul I: Fănică Aida-Andreea (Bucureşti)

Premiul II: Nedelcu Adnana-Alexandra (Bucureşti)

Premiul III: Vulturar Damiana-Maria (Cluj-Napoca)

Premiul special: Stavila Ecaterina (Chişinău)

De asemenea, alţi 12 medici rezidenţi pneumologi au primit menţiune în cadrul festivităţii de premiere. Astfel, menţiunile acordate au mers către:

 1. Postelnicu Doina- Ileana(Bucureşti)
 2. Cîrstov Gabriel-Ionuţ (Bucureşti)
 3. Paula Copil (Bucureşti)
 4. Dumitrache Daniel (Bucureşti)
 5. Ţenţ Antonia (Cluj-Napoca)
 6. Grecu Ani Ştefania (Bucureşti)
 7. Mitrea Adriana (Constanţa)
 8. Gârjoabă Andrada (Timişoara)
 9. Gheorghe Andreea (Craiova)
 10. Cocoş Roxana (Timişoara)
 11. Zamfir Alexandra-Simona (Iaşi)
 12. Ciurba Bianca Emilia (Târgu Mureş)

La fel ca și în edițiile precedente ale Conferinței Medicilor Rezidenți Pneumologi, Societatea Română de Pneumologie şi-a propus să încurajeze tinerii medici pneumologi să îşi expună liber ideile şi să discute concret problemele şi aspectele practice din specialitate, potrivit organizatorilor.

„Conferinţa Medicilor Rezidenţi Pneumologi reprezintă un eveniment de tradiţie, precum şi o manifestare ştiinţifică ce defineşte responsabilitatea pentru viitorul Societăţii Române de Pneumologie şi al sănătăţii româneşti, în general. Conferinţa Medicilor Rezidenţi Pneumologi înseamnă an de an o ştire în pneumologia românească. Trăim în era tehnologiei, a ‘news-ului’ şi a informaţiilor actuale şi cu toţii ştim că o ştire trebuie să răspundă la următoarele întrebări: Cine? Ce? Cum? Unde? De ce?
Cine: Societatea Română de Pneumologie
Ce: Conferinţa Medicilor Rezidenţi Pneumologi
Cum: Sesiuni ştiinţifice interactive, prezentări ale tinerilor medici, informaţii de actualitate
Când: Anual, în luna decembrie
Unde: În inima şi conştiinţa tinerilor medici pneumologi
De ce: Viitorul unei specialităţi este dat atât de problematica afecţiunilor, cât şi, bineînţeles, de resursa umană formată din tineri medici care reprezintă medicii de astăzi şi de mâine
Seniorii pneumologiei româneşti formează tineri medici prin educaţie medicală şi schimb de experienţă, cu pasiune şi prietenie”, au transmis organizatorii.

Copreşedinţii Conferinţei au fost Prof.Dr. Roxana Nemeş, Prof.Dr. Ruxandra Ulmeanu, Prof.Dr. Florin Mihălţan şi Conf.Dr.Claudia Toma.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.