18 octombrie, Ziua Mondială a Menopauzei

Ziua Mondială a Menopauzei este marcată anual la nivel global în data de 18 octombrie în vederea conștientizării acestei stări fiziologice, dar și a opțiunilor de sprijin ale femeilor aflate la menopauză în vederea îmbunătățirii sănătății și bunăstării acestora.

Tema pentru Ziua Mondială a Menopauzei din 2021 este ”Sănătatea oaselor”.

Menopauza apare în momentul în care nivelul d estroge din organism scade. Estrogenul este un hormon produs în principal în ovare și este responsabil pentru controlul multor funcții din organism, inclusiv producerea unui ou în fiecare lună (ovulație). Pe măsură ce o femeie îmbătrânește, depozitele lor de ovule în ovare scad în mod natural. Menopauza apare atunci când ovarele nu mai produc ovule și nivelul de estrogen al corpului scade. Ca rezultat, există multe modificări care pot apărea în organism, inclusiv lipsa perioadelor și simptomele pe care le asociem cu menopauză, potrivit www.awarenessdays.com/ .

Simptomele asociate menopauzei tind să fie rezultatul dezechilibrului hormonal și al lipsei de estrogen. Există peste 30 de simptome asociate menopauzei, dar lista Societății Britanice de Menopauză cu cele mai frecvente simptome experimentate include:

– Bufeuri

– Uscăciunea vaginală

– Creștere în greutate

– Probleme de somn

– Stres și anxietate

– Pierderea apetitului sexual

– Transpirații nocturne

– Modificări ale pielii

– Aches comune

– Lipsă de energie

– Proasta dispoziție

– Ceață creierului

– Vezică sensibilă

– Dureri în timpul actukui sexual

– Dureri de cap

Însă nu toate femeile vor avea aceleași simptome.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.