19 cazuri de gripă clinică, la nivel național, în săptămâna 11-17 noiembrie

Nouăsprezece cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel național, în săptămâna 11 noiembrie – 17 noiembrie, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Numărul este mai mic decât aceeași săptămână din anul trecut, când s-au înregistrat 23 de cazuri.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat în această săptămână”, precizează autoritățile.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 84.603, cu 7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (90.982) și cu 9,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (77.033).

 

A început supravegherea Infecțiilor Respiratorii Acute Severe

 

În săptămâna 11 noiembrie – 17 noiembrie a început supravegherea Infecțiilor Respiratorii Acute Severe (SARI), anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Au fost înregistrate cinci cazuri, cu unul mai mult față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Până la data de 17 noiembrie au fost vaccinate gripal 771.373 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.