20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID-19 urmează să fie operaţionalizate de săptămâna viitoare

Un număr de 20 de centre mobile de vaccinare urmează să fie operaţionalizate de săptămâna viitoare, a anunțat marți președintele Campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Aceste centre mobile vor deservi localităţile rurale, în special cele defavorizate, în care nu există medic de familie.

”Ceea ce urmează să se întâmple de săptămâna viitoare va fi operaţionalizarea a 20 de centre mobile de vaccinare cu sprijinul colegilor din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Aceste centre mobile deservesc, practic, localităţile rurale, localităţile defavorizate, care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, liste întocmite la nivelul primăriilor. Aceste liste se trimit către Direcţiile de sănătate publică şi, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau doar o echipă mobilă, care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă, şi, în felul acesta, sperăm să facilităm accesul persoanelor respective la vaccinare. Vaccinul care se va folosi este vaccinul de la Johnson&Johnson”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marți la Palatul Victoria.

Pentru ca vaccinarea împotriva noului coronavirus prin intermediul cabinetelor de medicină de familie să poată debuta pe 4 mai, Valeriu Gheorghiță a mai precizat că miercuri va avea loc o şedinţă cu reprezentanţii medicilor de familie în acest sens.

”Mâine (miercuri – n.r.) va avea loc o şedinţă cu toţi reprezentanţii medicilor de familie de la nivel judeţean şi Direcţiile de sănătate publică, prin care ne dorim să lămurim întrebările pe tema acestui aspect legat de vaccinarea în cabinetele proprii şi pentru a fi în măsură să debutăm campania de vaccinare în data de 4 mai, aşa cum am anunţat”, a mai informat Gheorghiţă.

În ceea ce privește centrele de vaccinare de tip ”drive through”, coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că acestea vor fi realizate în special în marile aglomerări urbane.

”Sunt deja judeţe care sunt în fază avansată de organizare a acestor tipuri de activităţi. De asemenea, şi la nivelul Capitalei vom organiza cel puţin un astfel de centru, însă detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi finalizate”, a mai precizat Gheorghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.