200 de experți europeni, reuniți la București cu ocazia Săptămânii Sănătății Digitale

Două sute de experți în sănătate digitală și oficiali din Uniunea Europeană vor participa în perioada 11-13 iunie 2019 la dezbaterile organizate la Palatul Parlamentului în cadrul Săptămânii Sănătății Digitale, anunță Ministerul Sănătății (MS).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și al Biroului Regional al OMS-Europa.

Lucrările încep marți, 11 iunie, cu discuțiile experților din Rețeaua de e-health a statelor din UE care vor aborda printre altele: modul de implementare a rețelelor și dosarelor electronice ale pacientului, cele mai bune practici pentru protecția datelor pacienților, accesul pacienților la servicii de telemedicină.

În data de 12 iunie, Președinția română a Consiliului Uniunii Europene va organiza Reuniunea la nivel înalt cu privire la sănătatea digitală. La întâlnire au confirmat prezența oficiali europeni de rang înalt.

 

Implementarea sănătății digitale la nivel național și investițiile, prioritare

 

“Sănătatea digitală reprezintă viitorul pentru accesul pacienților la îngrijiri medicale de calitate, la terapii țintite și tratamente inovative. Președinția română a pus în dezbatere aspecte-cheie privind agenda digitală în materie de sănătate a statelor membre, cum ar fi interoperabilitatea și investițiile, implementarea sănătății digitale la nivel național și la nivelul UE, precum și provocările legate de utilizarea datelor medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Dezbaterile din cadrul manifestării se axează pe potențialul datelor digitizate în materie de sănătate în beneficiul pacienților, permițând dezvoltarea unor tratamente personalizate, un diagnostic îmbunătățit, o monitorizare mai coerentă și o mai mare responsabilizare a cetățenilor și îmbunătățirea vieții lor. De asemenea, se va discuta despre planuri de dezvoltare prin intermediul Recomandării recent adoptate privind un format european electronic de schimb de date medicale, dar și despre modul în care rețelele europene de referință utilizează mediul digital pentru a aborda bolile rare în UE.

Discuțiile își propun conștientizarea și sensibilizarea cu privire la necesitatea unor investiții susținute și direcționate în e-sănătate de către statele membre, atât în ceea ce privește sănătatea, dar și în ce privește telecomunicațiile. Ultima zi a dezbaterilor, 13 iunie, va fi dedicată dezvoltării de parteneriate și creării de legături între instituțiile abilitate. Acest fapt ar urma să genereze o accelerare a implementării soluțiilor digitale și regândirea sistemelor de sănătate cu sprijinul noilor tehnologii digitale.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.