2021 a fost desemnat Anul Internațional al Lucrătorilor din Domeniul Sănătății și Îngrijirii

Statele membre participante la cea de-a 73-a Adunare Mondială a Sănătății au desemnat în unanimitate anul 2021 drept Anul internațional al Lucrătorilor din Domeniul Sănătății și Îngrijirii (International Year of Health and Care Workers).

Adunarea Mondială a Sănătății, organismul decizional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recunoaște astfel dedicarea și sacrificiul a milioane de lucrători, implicați în lupta împotriva COVID-19. Participanții au discutat despre rolul vital al lucrătorilor din domeniu în asigurarea sănătății și a bunăstării.

Pentru a marca revizuirea Codului Global de Practică al OMS privind Recrutarea Internațională a Personalului Medical, Adunarea Mondială a Sănătății a abordat subiectul migrației internaționale a lucrătorilor din domeniul șănătății și îngrijirii.  Statele membre au recunoscut relevanța ridicată a acestui cod, în special în contextul Covid-19, și au solicitat importanța consolidării punerii sale în aplicare.

În plus, și-au exprimat angajamentul față de principiile și practicile etice ale codului, solicitând prioritizarea sprijinului pentru țările cu cea mai mare vulnerabilitate, inclusiv investiții mai mari.

„Decizia de astăzi oferă o direcție clară asupra consensului și acțiunilor necesare privind forța de muncă din domeniul sănătății și îngrijirii. OMS îndeamnă toate statele membre, instituțiile internaționale de finanțare și partenerii să investească în pregătirea forței de muncă din domeniul sănătății, în procesul de învățare pentru gestionarea pandemiei, pentru menținerea serviciilor de sănătate și pentru pregătirea unui vaccin COVID-19”, a declarat directorul Departamentul Forței de Muncă din Domeniul Sănătății din cadrul OMS, Jim Campbell.

La rândul său, Alteța Sa Regală Prințesa Muna a Iordaniei a reamintit că aplauzele fără acțiune nu mai sunt acceptabile și a îndemnat statele membre să investească în domeniul sănătății și îngrijirii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.