228 de sancțiuni pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că în ultimele șapte zile, la nivel național, a fost aplicat pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea un număr de 228 de sancțiuni. Și nepurtarea măștii de protecție a atras după sine aplicarea a peste 31.000 de sancțiuni la nivelul întregii țări.

”În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat activitățile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acordând o atenție deosebită obiectivelor supuse restricțiilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. (…) Peste 31.000 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 4.000 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea  persoanelor și 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea. S-au mai aplicat sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de evenimente, respectiv participarea la evenimente, și pentru încălcarea măsurilor referitoare la transportul de persoane sau la organizarea programului de lucru. Față de 11 persoane au început cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-șef de poliție Monica Dajbog, în cadrul unor declarații de presă de la sediul MAI.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în ultimele șapte zile, au fost desfășurate aproximativ 8.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări, fiind verificate peste 545.000 de persoane și 65.000 de obiective de interes, majoritatea unități de alimentație.

De asemenea, au fost efectuate controale la aproximativ 32.000 de operatori economici și 1.500 de operatori transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară au fost aplicate aproape 36.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de șase milioane de lei.

În aceeași perioadă, aproape 70 de persoane au apelat linia TEL VERDE 0800.800.165 pentru a semnala situații de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară, iar alte 10 sesizări primate au fost însoțite de imagini sau fotografii. În general, persoanele care au făcut aceste sesizări au semnalat cazuri în care nu se purta masca de protecție sau nu se respecta distanța fizică.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate pentru limitarea efectelor pandemiei, în ultimele șapte zile, structurile MAI au efectuat aproximativ 380 de misiuni de însoțire și protecție a transporturilor de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică, respectiv  către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare. Pentru aceste transporturi au fost mobilizați aproximativ  1.400 de  angajați MAI, după cum a mai declarat comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

”Pentru a vă proteja împotriva  virusului trebuie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică față de alte persoane. De asemenea, sunt în vigoare și alte măsuri care se aplică în funcție de rata de infectare din zona în care vă aflați. Sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise”, a subliniat în încheierea declarațiilor de presă purtătorul de cuvânt al MAI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.