Aproximativ 280 de angajați nevaccinați din sistemul sanitar din Italia au continuat să lucreze ilegal

Aproximativ 280 de medici şi alţi membri ai personalului sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, nefiind vaccinaţi anti-COVID-19, au anunţat vineri Carabinierii – poliţia militarizată, după verificările desfăşurate în cadrul campaniei de imunizare obligatorie, relatează DPA.

Carabinierii au verificat până în prezent circa 4.900 de angajaţi din sectoarele medical şi de îngrijiri în mai mult de 1.600 de instituţii private şi de stat.

Vaccinarea anti-COVID-19 este din luna aprilie obligatorie în Italia pentru angajaţii din sectorul sanitar. Unii dintre aceştia au contestat în instanţă legea care le impune vaccinarea, dar au pierdut procesele.

Carabinierii au mai descoperit că 126 de cadre medicale au continuat să vină la lucru deşi erau suspendate pentru că nu s-au vaccinat, iar opt medici de familie nevaccinaţi şi-au continuat activitatea.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis la sfârşitul lunii noiembrie să extindă vaccinarea obligatorie şi pentru alte categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii. Mai mult, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster, relatează Agerpres.

Potrivit ziarului La Repubblica, guvernul italian ia în calcul să facă vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii, iar decizia depinde de modul cum va evolua rata de reproducere a COVID-19 în următoarele 40 de zile. Dacă această rată este peste 1 – în prezent fiind de 1,2 în Italia – înseamnă că tendinţa infectărilor este crescătoare. Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la ATI a crescut de asemenea, cu 22% în ultima săptămână.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.