300 de medici rezidenți, chiriași într-un bloc ANL, au posibilitatea să devină proprietari, a decis CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de luni, un proiect de hotărâre prin care se facilitează unui număr de 300 de medici rezidenţi care sunt chiriaşi într-un bloc ANL de lângă Spitalul Colentina să devină proprietari.

Proiectul de hotărâre adoptat prevede că se aprobă trecerea unui teren de 1.467 mp situat în şoseaua Ştefan cel Mare nr. 19B, sector 2, din domeniul public al Bucureştiului în domeniul privat, în scopul atribuirii în folosinţă, pe durata de existenţă a celor două construcţii, a cotelor-părţi de teren aferente locuinţelor, titularilor dreptului de proprietate, cu stabilirea unei taxe, conform prevederilor legale.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, Primăria Sectorului 2 a transmis PMB o hotărâre a Consiliului Local din 29 aprilie prin care se solicită acordul CGMB pentru atribuirea în folosinţă a unei părţi din terenul situat sub cele două imobile-construcţii din ansamblul de locuinţe, relatează Agerpres.

Solicitarea Primăriei Sectorului 2 are în vedere admiterea acţiunilor introduse în instanţă de către medicii rezidenţi titulari ai contractelor de închiriere prin care se cere obligarea Consiliului Local Sector 2 la vânzarea locuinţelor, precum şi faptul că, potrivit unor prevederi din Legea nr. 152/1998, odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul contractului dobândeşte şi dreptul de folosinţă asupra cotei-părţi de teren aferente acesteia, pe durata existenţei clădirii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.