303 pacienți cu COVID în Spitalul Victor Babeș, dintre care 7 în Terapie Intensivă și 8 suspecți

Un număr de 303 pacienți cu COVID-19 internați în Spitalul Victor Babeș din Capitală, dintre care 7 în Terapie Intensivă și 8 suspecți. Acesta este bilanțul la zi al instituției sanitare.

”În prezent avem 303 pacienți cu COVID-19 internați în spital. Sunt câteva cazuri mai severe, cu niște complicații, care nu trebuie să scape neobservate și neintervenit la ele. Avem și câteva cazuri în Terapie Intensivă care, din cauza vârstei și a ceea ce mai au adăugat ca afecțiuni, sunt la limită. În terapie sunt 7 persoane, majoritatea intubate”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV.ro.

În ceea ce privește numărul de paturi, dintr-un total de 450 mai sunt disponibile 150. Dintre acestea, 40 sunt blocate cu cei 8 suspecți internați în spital.

”Paturi mai avem. Din totalul de 450 mai avem încă 150 de paturi disponibile pentru că noi mai facem și externări. Îi externăm pe cei care îndeplinesc condițiile, au două teste negative. (…) Dar mai este un amănunt. Noi avem 150 de paturi libere, dar dacă vin trei sau patru persoane suspecte, pe acestea nu le poți interna în salon cu alte persoane pentru că sunt suspecți, pot avea sau nu virusul. În acest moment avem 8 suspecți internați în spital, fiecare este în câte un salon, saloanele fiind cu câte cinci paturi. Astfel, fiecare ocupă practic cinci paturi. Pacienții nu pot fi amestecați. Dacă le faci testul și unul este pozitiv și celălalt negativ și ei sunt în același salon, atunci riscul ca negativul să devină abia de acum o problemă este mare. Ca atare, iată că 8 pacienți suspecți, care așteaptă testul astăzi și după 24 de ore al doilea test, ocupă 40 de paturi. Prin urmare, 40 de paturi nu pot fi folosite. În spital nu sunt rezerve cu un singur pat. Practic din cele 150 de paturi libere, 40 sunt blocate cu cei 8 suspecți”, a mai precizat dr. Emilian Imbri.

În ceea ce privește posibilitatea de a se atinge capacitatea maximă de locuri, managerul spitalul a declarat: ”S-ar putea ocupa la capacitatea maximă, dar personal cred că nu vom ajunge la această fază și că vom reuși să facem față cu rulajul existent. Nu îmi este teamă, weekend-ul acesta cel puțin nu am nicio spaimă.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.