34 de molecule noi, introduse pe lista de medicamente gratuite și compensate. A fost aprobată decontarea triplei terapii pentru pacienții cu fibroză chistică

Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate prin introducerea a 34 de noi molecule, destinate tratamentului afecțiunilor pulmonare cronice, oncologice, sclerozei multiple, diabetului, bolilor rare. De asemenea, a fost aprobată decontarea triplei terapii pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică.

“La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 25 martie 2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate“ , potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Sursa citată anunță că a fost aprobată decontarea triplei terapii pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică.

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom).

De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar.

“Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an pentru pacienții cu boli cronice grave “ a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, citat în comunicat.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 aprilie 2022.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.