40 de milioane de copii vor fi vaccinați în Pakistan împotriva poliomielitei

Oficialii din Pakistan au anunțat că 40 de milioane de copii din țara lor vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, în cadrul unei campanii demarate anul acesta la nivel naţional, pe fondul temerilor privind reizbucnirea unei epidemii.

Pentru vaccinarea copiilor sub cinci ani, săptămâna aceasta vor fi pe teren peste 250 de mii de angajați din sistemul medical, a anunțat Zafar Mirza, responsabilul din domeniul sănătăţii din Pakistan.

În regiunile unde există riscul ca cei care efectuează campania de imunizare să fie atacaţi de militanţii islamişti, vor fi prezenți mii de soldaţi şi paramilitari care vor garanta siguranţa acestora, a declarat Shaukat Yousafzai, ministrul informaţiilor din provincia nord-vestică Khyber-Pakhtunkhwa, citat de Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat Pakistanul că ţara riscă să se confrunte din nou cu o epidemie de poliomielită.

Anul trecut, Pakistan a raportat 144 de cazuri noi de poliomielită, cel mai mare număr din ultimii cinci ani, fapt care a determinat OMS să avertizeze că progresele înregistrate de-a lungul timpului în combaterea acestei boli au stagnat.

Cel mai mare număr de cazuri înregistrate în Pakistan a fost atins în 2014, când 306 oameni s-au îmbolnăvit de poliomielită.

Militanţii islamişti s-au opus campaniei de vaccinare, considerând-o o conspiraţie occidentală pentru sterilizarea copiilor musulmani, şi au ucis zeci de anagajați din sistemul sanitar sănătăţii şi pe poliţiştii care îi păzeau.

Cu toate acestea, ţara a reuşit să reducă semnificativ numărul de cazuri de poliomielită, ajungând la doar opt îmbolnăviri în anul 2017, cu ajutorul vaccinurilor finanţate de OMS.

Până acum, Pakistan și Afganistan au rămas țările în care virusul poliomielitic a făcut ravagii și nu a fost eradicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.