4029 de români sunt pe listele de așteptare pentru un transplant, anunță ANT

Agenția Națională de Transplant (ANT) a fost prezentă la conferința de presă dedicată lansării asociației „Prin tine faci bine”, un proiect care își propune să sprijine și să promoveze donarea de organe și transplantul în România. Cu această ocazie, directorul executiv al ANT a subliniat importanța campaniei de promovare „Cadoul Vieții” și a transmis un mesaj puternic despre semnificația donării de organe.

„Donarea de organe și transplantul nu sunt doar proceduri medicale. Ele sunt expresia supremă a umanității, a generozității și a dorinței de a oferi o nouă șansă celor aflați în suferință. Fiecare donator, fiecare familie care ia această decizie, fiecare medic implicat în acest proces devine parte dintr-o misiune nobilă, salvatoare de vieți. Un donator poate salva 8 vieți prin donarea de organe și poate îmbunătăți calitatea vieții multor pacienți prin donarea de cornee și alte țesuturi. Ne bazăm pe tineri să ducă mai departe acest mesaj de solidaritate despre importanța donării de organe și țesuturi. Ei sunt viitorul nostru și cei care pot schimba mentalități,” a declarat directorul ANT.

În prezent, 4029 de români sunt pe listele de așteptare pentru un transplant. Pentru mulți dintre aceștia, lipsa unui donator poate însemna un final tragic. În acest context, Eva Belinski, unul dintre cei patru tineri inițiatori ai asociației, a subliniat importanța unei schimbări de mentalitate la nivelul societății.

„Considerăm că este necesar ca donarea de organe să fie adusă în prim-planul dezbaterilor publice și să fie tratată ca o prioritate. Pacienții de pe listele de așteptare merită ca transplantul de organe să devină o soluție viabilă, reală. Donarea de organe și țesuturi este un act de altruism suprem, un gest care poate face diferența dintre viață și moarte pentru cei aflați pe listele de așteptare pentru un transplant,” a spus Eva Belinski.

Campania „Cadoul Vieții” și inițiativele asociației „Prin tine faci bine” sunt esențiale în creșterea gradului de conștientizare asupra importanței donării de organe și țesuturi, având în vedere numărul mare de pacienți care așteaptă un transplant pentru a le salva viața.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.