Andrei Baciu: România ocupă locul patru la nivelul UE, privind vacinarea anti-COVID cu două doze

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat, marţi, că România ocupă, la nivelul Uniunii Europene, locul patru la imunizare cu două doze de vaccin anti-COVID şi locul 17 la nivel global.

“România ocupă, la nivelul Uniunii Europene, locul patru, dacă este să ne uităm la vaccinările cu două doze, practic vaccinarea cu regimul terapeutic maximal, care oferă protecţia maximală, şi pe locul 17 la nivel global”, a spus Baciu, într-o conferinţă de presă la Guvern.

Baciu a anunțat că, în luna mai, în România sunt aşteptate să sosească aproape șase milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

“Cu privire la calendarul livrărilor, faţă de săptămâna trecută nu s-a schimbat nimic pentru luna aprilie. Vorbim de un total de 2.958.870. Însă avem câteva veşti noi. În săptămâna cinci, în ultima săptămână din aprilie, o să avem o tranşă de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, o tranşă record pentru România, vorbim de 725.400 de doze de vaccin care vor fi livrate. La fel pentru luna mai, vorbim de 697.320 de doze săptămânal, până în ultima săptămână, când avem prognozate a fi livrate peste un milion de doze, respectiv 1.091.610, totalizând astfel pentru luna mai 3.882.060 de doze. Aşa cum spuneam, pentru Moderna se va trece la livrări săptămânale, pentru luna mai 128.400 în fiecare săptămână, 513.600, pentru AstraZeneca vorbim de 1.047.962 de doze în luna mai şi, în funcţie de cum vom arăta lucrurile şi pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson, pentru estimările pe care le avem vorbim de 518.000 de doze pentru luna mai. Avem un total astfel de 5.962.022 de doze pentru luna mai, cifrele sunt asemănătoare şi pentru luna iunie”, a spus Andrei Baciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.