Academician Leonida Gherasim: Conferința CMMB, un element esențial pentru educația medicală continuă și în progresul medical

„Conferința Colegiului Medicilor din Municipiul București reprezintă un element esențial în educația medicală continuă și în progresul medical”, a transmis academician Leonida Gherasim, în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

” Actuala conferință reprezintă continuitatea unui program al Colegiului Medicilor din Municipiul București, desfășurat anual. Continuitatea programului este un element esențial pentru încrederea medicilor în valoarea comunicărilor și pentru participarea din ce în ce mai largă. Anul acesta a fost un număr record de participanți, ceea ce arată aderența medicilor din toate specialitățile la această conferință. Tematica conferinței a fost una destul de largă și a cuprins specialități diverse, dar și teme interdisciplinare, ceea ce este un lucru foarte important. Apreciez, de asemenea numărul mare de conferențiari universitari și non-universitari care au participat cu cunoștințe valoroase și teme multiple și actuale”, a precizat academician Leonida Gherasim.

Academicianul Leonida Gherasim a apreciat interesul medicilor tineri pentru cea de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„Aș vrea să remarc participarea la conferință a medicilor tineri, pentru care exemplele oferite de Conferința Colegiului Medicilor din Municipiul București pot reprezenta un îndemn la studiu, care se poate realiza prin intermediul conferințelor, reviste medicale, tratate. Nu este suficientă doar comunicarea orală a cunoștințelor” a afirmat academician Leonida Gherasim.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Peste 9.000 de medici s-au înscris și au participat la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București, unul dintre cele mai ample evenimente științifice din medicina românească.

Desfășurată în perioada 21-24 aprilie 2021, în format online, conferința a adus în prim-plan atât actualitățile din practica medicală, cât și subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară și medicina de ambulator.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.