47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, pentru a construi și echipa un spital de urgență în Cluj

47 de milioane de euro. Această este valoarea investiției aprobate de Comisia Europeană din Fondul european de dezvoltare regională pentru construirea și echiparea unui spital de urgență în Cluj, care va deservi Regiunea de Nord-Vest a României, predominant rurală.

Spitalul va fi dotat cu aproximativ 850 de paturi, cu tehnologie avansată prin intermediul căreia să se poată asigura servicii medicale de urgență de o calitate mai bună și accesul la servicii medicale salvatoare de vieți, potrivit proiectului.

În ceea ce privește tipul de servicii medicale oferite, spitalul va oferi îngrijiri medicale secundare și terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă.

”O mai bună calitate a vieții cetățenilor, indiferent de locul în care trăiesc, reprezintă principala prioritate a politicii de coeziune a UE. Prin faptul că le asigură tuturor pacienților servicii medicale adecvate, inclusiv celor care locuiesc în zone rurale îndepărtate, acest proiect contribuie la menținerea sănătății tuturor, fără excepții, ceea ce este deosebit de important în vremuri de pandemie globală”, a precizat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Noua unitate medicală va face parte dintr-o rețea de spitale regionale de urgență, proiectul sporind accesul la asistență medicală pentru persoanele care trăiesc în zone rurale sau sărace.

Reprezentanții Comisiei Europene estimează că proiectul va fi operațional începând cu anul 2026.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.