Gheorghiţă: În ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru prima doză

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 10.000 de persoane se vaccinează, în medie, în această perioadă, cu prima doză, adresabilitatea fiind în scădere. Gheorghiţă afirmă că este doar o situaţie temporară, aşteptându-se la creşterea numărului de persoane care se vor imuniza anti-COVID-19.

”Este un lucru pe care-l observăm cu toţii, ne uităm la aceleaşi date şi, într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru prima doză. Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu prima doză în ultima perioadă”, a precizat Valeriu Gheorghiță, vineri seară, la un  post de televiziune.

Cu toate acestea, președintele CNCAV afirmă că este vorba doar despre o situţie temporară.

”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în perioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

În ceea ce provește ţinta de vaccinare acum, preşedintele CNCAV a afirmat că”nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”.

Președintele CNCAV a subliniat că un sfert din populaţia eligibilă a primit cel puţin o doză de vaccin, mulţi având schema completă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că peste 25.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, peste jumătate cu doza de rapel.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.