50.000 de maramureșeni, testați pentru SARS-CoV-2, într-un program paralel cu cel al Ministerului Sănătății

Un număr de 50.000 de maramureșeni vor fi testați gratuit pentru identificarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, într-un program paralel cu cel al Ministerului Sănătății, a anunțat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

În acest sens, Consiliul Județean Maramureș a aprobat proiectul „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, o inițiativă prin care se dorește ca, până la finalul anului, să fie testați 50.000 de beneficiari din județ care nu se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.

“Proiectul constituie una dintre acțiunile de debut ale parteneriatului administrativ și civic, inițiat de către Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare și își dorește să vină, în primul rând, în sprijinul agențiloeconomici din județ. (…). Vom putea contribui la recâștigarea încrederii cetățenilor că își pot relua activitatea la locul de muncă, în condiții de maximă siguranță”, a scris Gabriel Zetea, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, testarea se va realiza prin metoda „pooling”, posibilă prin utilizarea capacității de testare automată a laboratoarelor de biologie moleculară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.