60.000 de doze de vaccin anti-COVID Janssen sosesc joi în România

Un număr de 60.000 de doze de vaccin Janssen, produs de compania farmaceutică Johnson&Johnson, sosesc joi în România, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată în comunicatul CNCAV.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 259.466 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, potrivit CNCAV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.