600 de copii au beneficiat de sigilarea gratuită a molarului de șase ani în București

De la începutul anului școlar până în prezent, peste șase sute de copii au beneficiat de sigilarea gratuită a molarilor, în cadrul unei campanii derulate prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Potrivit cifrelor contabilizate de ASSMB ajua fost vorba de până la 1.600 de astfel de proceduri.

Campania “Sigilarea gratuită a molarului de șase ani” a fost lansată în luna octombrie, în urma constatării incidenţei crescute a cariei dentare pe primul molar permanent.

Molarul de șase ani este un dinte definitiv special, însă este pe cât de important, pe atât de vulnerabil și are nevoie de o atenție sporită, atrag atenția specialiștii.

ASSMB punctează că este foarte important ca părinții să fie informați și să-și ducă copilul la medicul stomatolog. Sigilarea este o metodă simplă, rapidă, non-invazivă și care ajută în proporție de 90% la reducerea riscului apariției cariei dentare, dacă este aplicată între șase şi opt ani.

De la începutul anului școlar, în cele 144 de cabinete stomatologice școlare din București s-au prezentat peste 17.000 de elevi și s-au aplicat peste 64.000 de tratamente.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.