OMS: Reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii coronavirusului face mai dificilă descoperirea de noi variante

Reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii coronavirusului face mai dificilă descoperirea de noi variante, a precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) joi la Geneva, potrivit DPA.

Virusul circulă încă ”la un nivel incredibil de intens pe plan global”, a spus experta în COVID-19, Maria Van Kerkhove. Ea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la modalitatea în care virusul continuă să producă mutaţii.

”E o situaţie care ne îngrijorează profund. Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează întrucât monitorizarea este în scădere”, a spus Von Kerkhove, potrivit Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în timp ce sfârşitul pandemiei este la orizont, trebuie menţinute strategiile de combatere a acesteia.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Ghebreyesus a spus că omenirea ”abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului”, dar a adăugat: ”Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt”, a spus directorul OMS.

În timp ce numărul săptămânal al deceselor asociate coronavirusului continuă să scadă, bilanţul, de aproape 10.000, este în continuare prea ridicat, a precizat Tedros.

”10.000 de decese pe săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, când majoritatea acestor decese ar putea fi prevenite”, a spus Tedros.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.