70.000 de vieți ar putea fi salvate dacă mai mulți americani ar purta mască, spun cercetătorii

Alți 134.000 de oameni ar putea muri în SUA din cauza COVID-19 până în decembrie, dacă nu se impun alte măsuri de siguranță – iar numărul real ar fi mult mai mare dacă restricțiile sunt relaxate, spun cercetătorii.

Estimarea realizată de Institutul de Evaluare și Sănătate a Universității din Washington vine și cu o rază de speranță: aproximativ 70.000 din aceste vieți ar fi salvate dacă mulți americani ar purta măști, a spus dr. Chris Murray, șeful IHME, scrie CNN.

Cel puțin 176.000 de oameni au murit de Covid-19 în SUA de la începerea pandemiei și peste 5,6 milioane de persoane au fost infectate, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

IHME estimează că, dacă nu se schimbă nimic despre abordarea națiunii de prevenire, ratele de deces ar scădea în septembrie, dar vor crește mai târziu în toamnă, iar totalul va ajunge la aproximativ 310.000 până la 1 decembrie.

Dacă în mod semnificativ mai multe persoane ar purta măști, estimarea numărului deceselor de acum până în decembrie ar scădea cu aproape 70.000, a mai spus el. Aproximat 95% din populația SUA ar trebui să poarte măști pentru ca acest lucru să se întâmple.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.