75 de milioane de euro pentru echipamente de protecție sanitară, dezinfectanți și containere sanitare mobile pentru școli

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat că va investi 75 de milioane de euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în achiziționarea de echipamente de protecție sanitară, dezinfectanți și containere sanitare mobile pentru școli, ca urmare a situației generate de pandemia COVID-19.

Mai exact, pentru echipamentele de protecție medicală și dezinfectanți se vor aloca 50 de milioane de euro, iar pentru containerele sanitare mobile 25 de milioane de euro.

”Achiziționarea de containere mobile sanitare este eligibilă pentru unitățile școlare care nu au asigurat accesul la rețeaua de apă și canalizare, cu condiția contractării în condițiile legii a serviciilor de vidanjare pe toată durata utilizării containerelor, în limita valorii de 5.000 euro per container. Decontarea cheltuielilor cu containere mobile sanitare urmează regimul de cost simplificat, cu obligația beneficiarului finanțării de a depune documente justificative privind costul de achiziție al acestora. Echipamentele vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și vor putea fi achiziționate de către autoritățile publice locale, unitățile școlare, dar și de cele două în parteneriat”, scrie Ministerul Fondurilor Europene.

Beneficiarii măsurilor de finanțare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat, autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, dar și parteneriatele dintre cele două, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.