Sfaturi utile: Cum trebuie să procedezi atunci când o persoană suferă o criză de epilepsie

Epilepsia este, prin definiție, o disfuncție neurologică datorată anomaliei activității cerebrale, o tulburare a sistemului nervos central, ale cărei crize se manifestă prin contracții bruște, involuntare și prelungite ale musculaturii.

La nivel global, se estimează că afectează aproximativ 50 milioane oameni.

Ce avem de făcut când un om suferă o criză de epilepsie?

Potrivit specialiștilor din cadrul Institutului Clinic Fundeni, în momentul în care observăm că o persoană are un atac de epilepsie, primul pas este să rămânem calmi:

„Încearcă să îndrumi persoana într-un loc sigur, departe de obiecte ascuțite sau periculoase. Asigură-te că fața persoanei este ușor înclinată în lateral pentru a evita sufocarea.

După ce atacul se încheie, rămâi alături de persoană și oferă-i sprijin. Dacă atacul persistă mai mult de cinci minute, solicită imediat asistență medicală de urgență.
După ce persoana revine la starea de conștiență, încurajeaz-o să rămână calmă și să se așeze într-o poziție confortabilă până se simte complet refăcută. În cazul în care aceasta are dificultăți de respirație sau dacă atacul a fost mai sever, este indicat să ceri ajutorul unui medic” – sfătuiesc cadrele medicale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.