8.500 de persoane, înscrise în programul “Testăm pentru București”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că un număr de 8.500 de bucureșteni s-au înscris pentru a se testa gratuit, să afle dacă sunt contaminați cu noul coronavirus.

Astfel, mai sunt disponibile 2.500 de locuri pentru testarea demarată în programul “Testăm pentru București”.

“După înscriere, veți fi contactați și programați pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat și private partenere ale programului ‘Testăm pentru București’. Testele sunt PCR, cele mai performante la nivel mondial. Constau în analizarea unei probe din exudatul nazal şi faringian”, a scris primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului „Testăm pentru Bucureşti”, în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR.

Directorul medical al ASSMB, Ablachim Turkes, a menţionat că, în cazul în care vor fi depistate rezultate pozitive, laboratorul va informa persoanele în cauză, iar acestea vor fi subiectul unor anchete epidemiologice.

„Decizia ca persoanele infectate, dar asimptomatice, să fie internate într-un spital de boli infecţioase sau un spital suport aparţine în totalitate Comitetului Naţional pentru Situaţii Special de Urgenţă, nu Primăriei Capitalei”, a subliniat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.