Spitalului Clinic Sf. Maria din București: Pacient cu tumoră retroperitoneală de mari dimensiuni, operat cu succes

O echipă medicală din cadrul Secției Chirugie Generală II a Spitalului Clinic Sf. Maria, administrat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a realizat cu succes o intervenție chirurgicală complexă, care a vizat îndepărtarea unei tumori de mari dimensiuni.
Pacientul, în vârstă de 59 de ani, a fost diagnosticat cu o tumoră retroperitoneală dreapta care, din cauza mărimii impresionante (40/40/30 cm), deplasase toate organele din abdomen în treimea stângă a cavității peritoneale.

Tumorile retroperitoneale reprezintă o formă rară de cancer, tratamentul acestora fiind eminamente chirurgical

„Îndepărtarea lor ridică însă probleme deosebite în fața specialiștilor, din cauza dimensiunilor extreme la care pot ajunge și a invaziei organelor învecinate și vaselor mari abdominale.
În ciuda acestor dificultăți obiective, chirurgii de la Spitalul Clinic Sf. Maria au reușit, la capătul unei intervenții care a durat mai mult de patru ore, rezecția totală a tumorii.
Pacientul prezintă o stare generală foarte bună și se recuperează în prezent în cadrul Secției Chirugie Generală II. Felicitări întregii echipe medicale de la Chirurgie Generală II – Spitalul Sf. Maria!” – transmit reprezentanții ASSMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.