Pacientă cu accident vascular cerebral, transferată de la Iași la SCJU Suceava

sursa foto: Oana Șlemco/Facebook

O femeie de 50 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost salvată de medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, după ce a fost transferată aici, în noaptea de marți spre miercuri, de la Iași.

„Spitalul de la Suceava a ajutat un alt centru universitar. În noaptea de marți spre miercuri, Iașiul a trimis la Suceava o pacientă în vârstă de 50 de ani, care a suferit un AVC”, a scris Oana Șlemco, pe pagina de Facebook.

„Femeia a fost salvată de echipa medicală formată din medicii urgentiști Arcadie Buză și Roxana Tiron, asistenta Teodora Sârghe, neurologul Ana Burcă, radiologii intervenționiști Cătălin Lulciuc, Mihai Crețeanu, asistentul Alexandru Serediuc, medicul anestezist Georgiana Danilevici și asistenta Mihaela Luntrașu”, arată sursa ciatată.

În Sâmbăta Mare, o echipă medicală multidisciplinară de la Spitalul Clinic Județean Suceava a salvat viața unui pacient în vârstă de 47 de ani, transferat cu elicopterul de la Cluj, după ce a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut.

Cazul a reprezentat o premieră pentru SCJU Suceava, care a preluat un pacient dintr-un centru universitar.

„Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11,30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolva cheagul de sânge) la ora 14,00 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervenţională. Este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar”, au transmis, la acel moment, reprezentanţii SCJU Suceava.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.