89 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână

Un număr de 89 de cazuri de rujeolă nou confirmate au fost raportate în perioada 27 – 31 ianuarie, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cele 89 de cazuri au fost înregistrate în 9 judeţe şi municipiul Bucureşti. Cele mai multe – 37 – au fost în judeţul Suceava; 16 – în Satu Mare; 15 – în Neamţ; 9 – în Timiş; 4 – în Arad; 4 – în Caraş Severin; câte un caz – în Bucureşti, Hunedoara, Mehedinţi şi Maramureş, precizează INSP.

România se află  în topul țărilor din Uniunea Europeană la numărul total de cazuri, precum și la incidența la un milion de locuitori.

Actuala epidemie de rujeolă a debutat în țara noastră în a doua jumătate a anului 2016, din cauza ezitării sau a refuzului vaccinării.  În ciuda campaniilor de informare inițiate de autorități pentru a convinge părinții să-și vaccineze copiii împotriva virusului rujeolic, România încă se confruntă cu o rată mare a incidenței acestei boli.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.