950.000 de lei pentru 12 containere destinate triajului copiilor cu diferite boli infecțioase la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Primăria Sibiu a achiziționat un număr de 12 containere destinate triajului copiilor cu diferite boli infecțioase, nu doar COVID-19, care trebuie izolați încă de la prezentarea la consultație, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sibiu.

Containerele au fost amplasate în curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, investiția ridicându-se la o valoare de 950.000 de lei, informează Primăria Sibiu.

”În aceste containere vor fi amenajate patru cabinete de consultații, o sală de explorări imagistice, o sală de așteptare și două grupuri sanitare. În prezent se lucrează la racordarea acestora la sistemul de încălzire al clădirii secției și la racordarea la sistemul de electricitate. Aceste ultime lucrări se vor încheia în data de 15 decembrie, când se va amplasa și mobilierul necesar și se vor putea pune în funcțiune”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Anul acesta, Secția de Boli Infecțioase a fost dotată cu o fabrică proprie de oxigen și s-a amenajat în clădire un salon de terapie intensivă.

Ca urmare a lucrărilor de extindere și de dotare a secției, este posibil ca la finalul acestui an secția care tratează cazuri de COVID pediatrice să se mute înapoi în spațiul de pe strada Transilvaniei, aceasta fiind relocată în luna aprilie 2020 pe str. Pompeiu Onofreiu unde exista deja o fabrică de oxigen, un laborator de radiologie și mai multe paturi pentru tratarea acestor cazuri, inclusiv 6 paturi pentru terapie intensivă, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.