A 45-a ediție a Congresului Societății Române de Neurochirurgie are loc între 16 și 19 octombrie, la Sibiu

Miercuri, 16 octombrie, va debuta cea de-a 45-a ediție a Congresului Societății Române de Neurorchirurgie, eveniment organizat anul acesta la Sibiu, în parteneriat cu Asociația Neurochirurgie Sibiu și Universitatea Lucian Blaga . Congresul va aduce în fața comunității medicale (și nu numai) o parte dintre cei mai importanți neurochirurgi ai lumii, anunță organizatorii.

Neurochirurgi din toată lumea, la Sibiu

 

„Congresul va reuni zeci de specialiști de nivel mondial din Europa, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii, care vor prezenta cele mai noi proceduri și tehnici în domeniul neurochirurgiei  care sunt aplicate în marile centre medicale ale lumii. Evenimentul înglobează cea de a 24-a ediție a Cursului Francofon de Neurochirurgie și  cea de a 3-a ediție a simpozionului  adresat Asistenților Medicali. Prin acest eveniment se dorește abordarea unui program științific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale și academice românești recunoscute și certificate internațional”, transmite  Dr. Mircea Vicențiu Săceleanu,  președintele Congresului și vicepreședintele Societății Române de Neurochirurgie.

Congresul se va desfășura până pe 19 octombrie, inclusiv. Prezentările științifice din cadrul Congresului Societății Române de Neurochirurgie,  Cursului Francofon de Neurochirurgie și  Simpozionului  Asistenților Medicali  vor fi gazduite de Hotel Ramada, Str. Emil Cioran, nr. 2, Sibiu.

 

Cum a fost ales Sibiul

 

„Sibiul a fost și rămâne un important centru cultural și științific, orașul care se poate mândri cu faptul că l-a dat culturii europene pe Samuel von Brukenthal, iar mai aproape de zilele noastre, în anul 2007, a fost desemnată Capitală Culturală a Europei, primul oraș din România care a primit această distincție. Iată așadar doar câteva dintre motivele pentru care conducerea și membrii Societății Române de Neurochirurgie au ales prin acest eveniment medical de anvergură Sibiul “ca și capitală” fapt care vine ca o întregire a reușitelor sociale, culturale, științifice ale acestui oraș istoric”, a precizat Dr. Mircea Vicențiu Săceleanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.