A crescut numărul cazurilor de gripă, comparativ cu începutul anului 2021

Un număr de 107 cazuri de gripă clinică a fost raportat la nivel național, în săptămâna 3-9 ianuarie, cu mult peste cazurile din aceeași perioadă a anului 2021 (26 de cazuri), informează vineri Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, în săptămâna 3 – 9 ianuarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.869. Adică de 1,5 ori mai multe cazuri comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (30.513) şi un număr cu 21,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (37.877), potrivit datelor INSP.

În perioada 27 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă. Dintre acestea, 1 caz cu virus gripal tip AH1 în municipiul Bucureşti şi 3 cazuri cu virus gripal tip AH3 (două în judeţul Prahova şi unul în judeţul Iaşi).

În ceea ce privește infecţiile respiratorii acute severă (SARI), în săptămâna 3 – 9 ianuarie au fost înregistrate şapte cazuri de SARI, cu cinci mai multe faţă de săptămâna precedentă şi faţă de zero în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 10 cazuri de gripă (1 caz de gripă cu virus gripal tip B, în municipiul Bucureşti, 1 caz de gripă cu virus gripal tip AH1 în municipiul Bucureşti și 8 cazuri de gripă cu virus gripal tip AH3 (3 în judeţul Vrancea, 2 în judeţul Prahova, unul în judeţul Iaşi, unul în judeţul Ilfov şi unul în municipiul Bucureşti).

Potrivit INSP, nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Cât despre vaccinarea împotriva gripei, până la data de 9 ianuarie 2022 au fost vaccinate 1.218.345 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.