A decedat medicul Iosif Szilagyi, șeful secției de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul SJU Satu Mare

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice anunță decesul medicului Iosif Szilagyi, șeful secției de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

„SRDNBM este alături de familia medicului Iosif Szilagyi, șeful secției de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Fiu al unui reputat medic sătmărean, Iosif Szylagyi și-a început cariera în medicină în urmă cu peste patru decenii, ca medic stagiar la Spitalul Orășenesc Negrești.

El a condus Spitalul Județean Satu Mare, dar și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din județ. A fost membru al Societății Europene și al celei americane de Diabet, membru al Asociației Europene de Ateroscleroză și membru al Academiei din New York.

A publicat numeroase lucrări și studii de specialitate și a luptat clipă de clipă pentru pacienți.

A coordonat Programul Național de Diabet Zaharat în Satu Mare și campania de testare gratuită de care au beneficiat mii de sătmăreni în cadrul Zilei Mondiale a Diabetului.

Dumnezeu să îl odihnească în pace. Suntem alături de familie”, scrie Prof. dr. Romulus Timar, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.