A devenit operațional primul centru de vaccinare împotriva noului coronavirus din România funcțional non-stop, de la Spitalul Județean Timișoara

Primul centru de vaccinare împotriva noului coronavirus din România funcțional non-stop, de la Spitalul Județean Timișoara, a devenit operațional marți dimineață.

Centrul are patru fluxuri pe zi şi pe noapte, zeci de persoane vaccinându-se deja în noul centru amenajat la parterul Clinicii de Ortopedie a Spitalului.

Managerul spitalului, dr. Raul Pătraşcu, centrul are o capacitate de vaccinare zilnică de 480 de persoane, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer.

”Am decis ca la nivelul Spitalului Judeţean din Timişoara să funcţioneze un centru de vaccinare deschis non-stop, şapte zile pe săptămână. (…). Vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cântărit mult decizia de a-mi asuma acest centru şi m-am consultat atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cât şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat şi au ajutat semnificativ în realizarea acestui proiect”, a declarat dr. Raul Pătraşcu, scrie Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat marţi că deschiderea acestui centru de vaccinare reprezintă un pas eficient către imunizarea unui important segment de populaţie şi imaginarea unui nou început, fără pandemie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.