A fost achiziționată a cincea unitate mobilă de ATI

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost achiziționată o nouă unitate mobilă de terapie intensivă, care se va alătura celorlalte patru aflate în dotarea rezervei naționale de protecție civilă, achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri.

Cea de a cincea unitate mobilă de terapie intensivă va deservi, asemeni celorlalte patru, unui spital din România a cărui capacitate de a prelua pacienți critici este depășită.

Achiziția face parte din implementarea proiectului ”Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre”.

Echipamentele medicale necesare, însemnând 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate pentru fiecare pat vor fi achiziționate de către o fundație, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către Guvernul României prin achizițiile efectuate de ONAC.

Potrivit DSU, la finalul acestei situații de urgență, generată de virusul SARS-CoV-2, cele cinci terapii mobile, împreună cu echipamentele medicale aferente, vor intra în rezerva de răspuns la dezastre a Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.