A fost actualizată lista membrilor comisiei MS de analiză și aprobare pentru plata tratamentului în străinătate necesar răniților de la Colectiv

Ministerul Sănătății

Tratamentul în străinătate al răniților de la Colectiv este analizat și aprobat de o comisie a Ministerului Sănătății a cărei componență a fost schimbată astăzi, printr-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. Este vorba de Ordinul m. s. 1266/2018 pentru modificarea art.1. alin (1) din Ord. m. s. 444/2016 privind constituirea și stabilirea atribuțiilor comisiei de analiză și aprobare a solicitărilor depuse la Ministerul Sănătății în temeiul OUG 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.

Noua reglementare stabilește componența comisiei de analiză și aprobare a solicitărilor depuse la MS astfel: secretarul de stat Cristian Grasu, președinte de comisie; subsecretarul de stat Tiberius-Marius Brădățan, președinte supleant; Costin Iliuță, de la Direcția Generală de Asistență Medicală și Sănătate Publică; Simona Hîrțea, de la Direcția Generală Buget și Contabilitate; Amalia Șerban, de la Direcția Generală de Asistență Medicală și Sănătate Publică.

Anul acesta, decontarea tratamentelor în străinătate pentru răniții de la Colectiv a fost prelungită până în anul 2020. Ministrul sănătății, Sorina Pintea, anunța în luna august că pentru 2018 au fost depuse 42 de facturi şi devize în valoare de aproximativ 250.000 de euro.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.