A fost adoptat proiectul care permite acordarea de până la 500 lei pentru copiii bucureșteni care au nevoie de ochelari

Consilierii generali ai Primăriei București au adoptat proiectul potrivit căruia copiii din Capitală, identificaţi de medici specialişti/primari cu probleme de vedere, vor beneficia de un sprijin financiar de maximum 500 lei, în vederea confecţionării ochelarilor.

Bugetul multianual al proiectului „Clar – pentru copii” este de 2.013.300 lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), pentru care angajamentele bugetare au fost preluate în bugetul de venituri şi cheltuieli al anului 2020.

Proiectul vizează acordarea sprijinului pentru copiii cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect.

Din fişa de proiect reiese că frecvenţa viciilor de refracţie este de circa 20-30% în populaţia generală cu tendinţă de creştere în ultimii ani şi că la nivel mondial se estimează că, în 2050, 50% din populaţia globului va fi mioapă.

Probleme de vedere pentru 17.000 de copii bucureșteni

Conform statisticilor realizate de ASSMB, în rândul preşcolarilor şi elevilor din municipiul Bucureşti, din numărul total de 230.040, s-a constatat că un număr de aproximativ 17.000 de copii, reprezentând 7,26%, cu vârste între 4-18 ani, prezintă vicii de refracţie. Doar 5% dintre acestea au fost consemnate pe grupa de vârstă 4-7 ani, în timp ce cu ponderi aproximativ egale, respectiv 31-32%, statisticile reflectă o incidenţă similară pentru toate celelalte trei grupe de vârstă, şi anume 7-11 ani, 11-15 ani şi 15-18 ani.

Echipa de implementare va elabora, în termen de 10 zile de la aprobarea proiectului, regulamentul aferent.

„Pentru acordarea sprijinului financiar şi asigurarea unor servicii de calitate beneficiarilor, ASSMB va selecta, prin procedură transparentă, unităţi specializate în optică medicală, cu care va încheia contracte de afiliere”, prevede documentul.

Beneficiarii se vor prezenta la unităţile specializate afiliate pentru care au optat în formularul de aplicaţie online, împreună cu decizia de aprobare a acordării sprijinului financiar şi actul de identitate, în vederea confecţionării ochelarilor.

Sprijinul financiar va fi decontat de către ASSMB unităţilor specializate în optică medicală afiliate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.