A fost inaugurată Clinica de Arși de la Iași

Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a fost inaugurată. Printre cei care au participat la eveniment s-au numprat Sorina Pintea (ministrul interimar al Sănătății) și Eugen Iancu (președintele Asociației Colectiv GTG 3010 și tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului din 30 octombrie 2015). În cadrul inaugurării a fost ținut un moment de reculegere pentru toți cei care și-au pierdut viața după tragedia din Colectiv.

Clinica de la Iași va avea 20 de locuri, dintre care cinci sunt destinate marilor arși. Coordonatorul secției, prof. univ. dr. Theodor Stamate, a declarat că întreg corpul medical a urmat trei stagii de perfecţionare în Franţa, la Paris şi Lyon. Până acum, în cadrul Spitalului Sfântul Spiridon puteau fi tratați doar pacienți cu arsuri întinse pe cel mult 20% din suprafața corpului.

„Cred că din tot ceea ce am făcut până acum, învăţăm fiecare câte ceva. Lucrurile merg, dacă facem echipă şi dacă ne dorim să meargă. Am demonstrat, aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să putem să ne ajutăm semenii. Mulţumesc că m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Nu v-aş putea să vă urez să şomaţi, ci să aveţi puterea să daţi cât mai mult din sufletul dumneavoastră, ca şi până acum pentru toţi cei pe care îi îngrijiţi”, a spus Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Eugen Iancu a subliniat nevoia unor unități medicale moderne unde pacienții cu arsuri să primească îngrijiri.

„Sunt patru ani de la Colectiv şi încă este nevoie de astfel de centre. Săptămâna trecută a fost inaugurat unul la Timişoara, astăzi (miercuri n.r.) la Iaşi. Ştim cu toţii că această nevoie este uriaşă. Mă bucur foarte mult să aflu că acest spital are 260 de ani, că a fost construit de Biserică, un lucru fantastic. Sper ca în continuare Biserica să se implice şi să ne ajute să construim şi acum în anii aceştia noi spitale. Sper ca în curând să fie deschise şi celelalte patru centre, pentru că din păcate arşi avem aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii”, a spus președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Clinica pentru pacienții cu arsuri  inaugurată astăzi va avea 20 de locuri, dintre care cinci sunt destinate celor cu arsuri grave. Coordonatorul secției, prof. univ. dr. Theodor Stamate, a spus că întreg corpul medical a urmat trei stagii de perfecţionare în Franţa, la Paris şi Lyon. Până acum, în cadrul Spitalului Sfântul Spiridon puteau fi tratași doar pacienți cu arsuri întinse pe cel mult 20% din suprafața corpului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.